joi, 4 septembrie 2008

Aspiratiile omului din ziua de azi

Aspiram...dar la ce?? Sa avem o familie "perfecta"? Sa avem job-ul mult visat?
Sa ne permitem sa mergem o data pe an in vacante? Sa gasim iubirea ,fericirea , pacea, echilibrul interior ? Pai nu! Nu noi cei din ziua de azi! In ziua de azi aspiram sa avem cat mai multi bani, pizde "bune", masina de fita, excursii pe afara de mii de euro, sa ne permitem zilnic iesiri in oras, haine de marca, orgilii mari si sa aratam cat mai bine posibil prin orice metoda. Dar de ce nu ne mai dorim lucruri marunte care ne aduc fericirea de zi cu zi? Adica sa fie frumos afara, sa mananci un profiterol, sa te simti iubit cand iubesti, sa ai cafea dimineata, sa descoperi in dulap o bluza uitat pe care o iubesti, sa ai prieteni adevarati , sa ai credit pe telefon, sa ninga o zi intreaga, sa visezi in ploaie cu ochii deschisi, sa fie baia libera cand ai nevoie, sa explodezi de fericire cand faci o poza buna sau cand scrii ceva care mai tarziu e apreciat, sa te bucuri ca "el/ea" a primit ceea ce si-a dorit mai mult decat persoana respectiva....De ce nu ne putem dori toate astea in locul banilor, al prosperitatii financiare, a faimei? De ce nu putem aspira la a fi om?Findca e greu?Findca banul iti face cu ochiul? Findca ne dorim vieti fara griji? NU! Findca ni se pare prea banal sa ne bucuram de un SMS, de un E-mail, de o apreciere. Incercam sa ne imbogatim si ne pierdem valorile, ne pierdem principiile, ne pierdem identitatea pe drumul banilor incercand sa fim niste copii ale unor oameni care au muncit sa aiba ce au, si ne dorim totul peste noapte.
de aceea jucam la Lotto, pariem la meciuri,furam si inselam, in speranta ca vom fi "cineva"peste noapte. ca ne vom realiza visurile intro zi.
Dar ce modele!Vrem sa parem cantareti, vream sa ne asemanam cu celebritatile si in cel mai rau caz vrem sa devenim: Guta[nici nu stiu de scriu cu litera mare guta :|],Salam ori Vijelie...poate un Print de Haur!!Cine stie! De ce sa iti doresti sa fi un om cu 4 clase care isi castiga existenta "prostituandu-se"? Unde iti mai e originalitatea daca vrei sa fi "ca si X"?Si el "ca si Y"! Fiecare om e unic in felul lui si are trasaturi aparte care il definesc si de care ar trebui sa fie mandru! Dar nuuuuuuu! Ne dorim sa fim niste trasi la xerox, niste copii ale unor personaje mai mult sau mai putin inteligente. De ce nu ne dorim sa fim regizori ci actori/actrite? De ce nu ne dorim sa iubim si sa fim iubiti ci sa ne futem cu oricine oriunde? De ce nu ne dorim sa fim originali ci niste replici nereusite? De ce nu ne dorim sa fim oameni ci niste bestii, animale, primate?
Vreau sa cred ca suntem capabili de mai mult, ca putem gandi, ca evoluam, , ca incercam sa fim mai buni si ca ne dorim sa ramanem la statutul de oameni...dar ceva ma trage inapoi si imi spune VISEZI DRAGA! TREZIREA LA REALITATE!
Vreau sa te cred ca esti sincer, ca iti doresti sa reusesti in viata, ca vrei sa fi pe picioarele tale,ca vrei sa-ti ajuti parintii cand vor fi batrani, ca vrei sa gasesti iubirea, ca vrei sa fi OM dar ceva imi spune in capul meu ca nu ai astfel de valori, ca sunt proasta si ca visez cam mult, ca sper si ca voi imbatrani vazandute in masina ta de fita, zilnic cu alta "pitzi" in timp ce eu ii voi strange mana LUI[cel cu care am de gand sa-mi petrec restul vietii] si voi simti ca traiesc. Asa ca te las, iar eu revin la lumea mea imaginara,plina de moralitate,originalitate, iubire si OAMENI!

3 comentarii:

  1. Place ce scri...place cum gandesti...place blogul...place tot. Keep on writing! Si as vrea sa vorbesti si despre adevaratele valori pe viitor si as vrea sa stiu daca exista pentru tine un...cum se zice?...role-model sau cu mar fi in opinia ta un role-model. Cu stima, Bella.

    RăspundețiȘtergere
  2. yeyy super tare ca de obicei..you=the best logic,,,scrie scrie ca yo citesc..ahh si tare chestia cu cat e ceasul in:spania soramea..:D:D:D:Dapropo ai obesrvat ca movul e noua fitza?frate zici ca o innebunit lumea..nu ca nu ar fii o culoare ´´cool´´da nah nu mai gasesti haine roz..sau rosi..numa´mov..sau cel putin la magazinele la care merg eu..asa ca..toamna asta..purple is the new pink..k nu gasesc alte culorii:Dgata t las..t adorrrrrrrrrrrrrrr!!!!!:*:*miss ya:(ai grija de uh:D<3<3<3byeee!

    RăspundețiȘtergere
  3. in primul rand sunt surprins ca cineva citeste ce scriu io ,in al doilea rand scuze ca raspund asa greu...
    realitatea asa cum o percepem noi e o iluzie pe care neo creem dupa bunul plac ,putine sunt momentele in care intradevar vezi ce te inconjoara ,idea e ca oamenii in general ascund si mint tot chestii , situatii legate de viata lor si o fac inconstient oamenii se mint pe ei insisi mereu fara sasi dea seama ,iar asta mi se pare groaznic
    in ce scriu io incerc sa redau exact cea ce inseamna un sentiment care este insemnatatea unei trairi si cat de adanc merge ia in sufletul nostru
    70 la suta din ce oamenii traesc in fiecare zii nici nu sunt constientizate de ei
    adevarul este defapt puterea de a decide si de a intelege deciziile pe care le facem ...realitatea este o stare foarte fina si sensibila si nu toata lumea poate percepe asta si ca o concluzie ,a sta cu ochii larg deschisi inseaman sa stai cu ochii deschisi in bezana incercand sa percepi fiecare sunet pe care tu crezi cal auzi si incercand sa simti fiecare miscare de aer pe care tu crezi ca o simti...asta e realitatea o iluzie a tacerii

    RăspundețiȘtergere